Harmonie tussen muziek en carrière: het verhaal van Ronald ten Bos

Welkom bij onze nieuwste blogpost waarin we een gesprek delen met Ronald ten Bos, Commercieel Directeur bij Logic Medical. In dit gesprek verkent Ronald de parallellen tussen zijn levenslange passie voor muziek en zijn indrukwekkende carrière in de medische technologie. Van de laboratoriumtafels tot de podia, Ronald deelt zijn unieke perspectief op groei, uitdagingen en het belang van communicatie.

De beginakkoorden

Op een zonnige ochtend deelt Ronald ten Bos, Commercieel Directeur bij Logic Medical, zijn visie op hoe zijn muzikale carrière, die hij als een levensstijl beschouwt, raakvlakken heeft met zijn zakelijke leven. “Als je niet vooruitgaat, ga je achteruit,” zegt hij, terwijl hij uitlegt hoe dit principe zowel zijn werk als zijn liefde voor muziek beïnvloedt.

Muziek is de rode draad door Ronald’s leven. Hij vertelt over de parallellen tussen zijn muzikale ontwikkeling en zijn carrière. Het constant streven naar verbetering, het zoeken naar nieuwe uitdagingen, en het niet tevreden zijn met de status quo, zijn eigenschappen die zowel in zijn werk als in zijn muziek naar voren komen.

Hij begon zijn loopbaan in een laboratorium als klinisch chemisch analist, maar voelde zich na verloop van tijd beperkt door de routine. “Er komt een moment dat je alles onder de knie hebt en het werk eentonig wordt. Op dat moment zoek je naar nieuwe uitdagingen,” vertelt hij.

De melodie van muziek en leven

Ronald’s liefde voor muziek is net zo diep als zijn professionele ambities. Hij ziet veel overeenkomsten tussen deze twee aspecten van zijn leven. “In beide gebieden zoek ik naar uitdagingen en ben ik nooit echt tevreden met de basis,” zegt Ronald. Hij herinnert zich de vroege dagen van kleine optredens en hoe deze hem motiveerden om te streven naar grotere shows en het ontwikkelen van een sterke portfolio van eigen muziek.

Crescendo: groei en ontwikkeling in de carrière

Zijn drang naar ontwikkeling bracht hem naar nieuwe hoogtes bij Logic Medical. “Ik daag mezelf altijd uit, en dat heeft me geholpen om nieuwe kansen voor het bedrijf te vinden,” vertelt Ronald. Hij benadrukt het belang van feedback, een thema dat zowel in zijn muziek als in zijn zakelijke beslissingen resoneert. “Feedback van klanten en van mijn team is cruciaal. Het is als applaus; het vertelt je wat werkt en wat niet,” legt hij uit.

De toon maakt de muziek

Aan het einde van het gesprek trekt Ronald een laatste parallel tussen muziek en zijn professionele leven. “De toon maakt de muziek,” zegt hij, doelend op het belang van hoe je communiceert en relateert aan anderen, zowel in de muziek als in het zakenleven.

“Het gaat erom hoe je iets zegt. Dat bepaalt hoe het overkomt. Dit is net zo belangrijk in muziek als in zaken,” legt hij uit. Ronald’s aanpak is direct en eenvoudig. “Simpel communiceren werkt het beste. Dat is iets wat ik in beide werelden heb geleerd,” voegt hij toe.

Winkelmandje
nl_NLNL