Oei, wij groeien! Groei & ontwikkeling bij Logic Medical Groep

Sinds de overname: een verhaal van verandering en groei

Het jaar 2021 was een mijlpaal voor Logic Medical Groep, toen we een grote sprong in groei maakten. We zijn actiever geworden in meer sectoren en ons team is flink groter geworden met veel nieuwe gezichten. Maar groeien gaat over veel meer dan alleen aantallen – het is een echte verandering die iedereen in het bedrijf voelt, en het zet vooral het management aan tot nieuwe manieren van denken en doen.

Leiderschap in Beweging

Het Persoonlijke Pad van Vooruitgang

Met de groei van Logic Medical Groep is het cruciaal dat ons leiderschapstalent gelijke tred houdt. We hebben een robuust ontwikkelingsprogramma op poten gezet, met de steun van externe experts, ten behoeve van ons gehele directie- en managementteam. Dit programma, bestaande uit persoonlijke coaching en groepsbijeenkomsten over managementuitdagingen, heeft ons geholpen om de organisatie kundig door de golven van groei te navigeren.

De groei van Logic Medical in fases

Fase 1: de pionierstijd (1)

Toen Logic Medical 25 jaar geleden begon, waren de oprichters echte pioniers. Ze zagen een kans in de markt en gingen op zoek naar de juiste diensten om aan te bieden. In die beginperiode deden ze alles zelf: van de uitvoering van de service tot de administratie, inkoop en facturatie. Het was een tijd van veel zelf doen en alles leren.

De groei en de eerste teamuitbreiding

Naarmate de tijd vorderde, werd het werk te veel voor de oprichters. De eerste medewerkers kwamen aan boord. Het werk werd opgedeeld in verschillende taken en de eerste verantwoordelijkheden werden doorgegeven. De oprichters hielden echter de touwtjes stevig in handen.

Fase 2: de ontwikkeling van een kleine organisatie (2)

Tien jaar na de start kon het werk niet meer allemaal door dezelfde paar medewerkers gedaan worden. We zagen de eerste tekenen van een kleine maar groeiende organisatie. Taken werden verder opgedeeld en nieuwe medewerkers met speciale vaardigheden kwamen het team versterken.

Fase 3: de opkomst van management (3)

Met voortdurende groei, veranderden de oprichters. Ze ontwikkelden zich en namen steeds meer de rollen van directie en sales op zich. De dagelijkse werkzaamheden werden overgedragen, waardoor er ruimte kwam voor de eerste managers in het bedrijf.

Fase 4: vertrouwen en delegeren (4)

Naarmate Logic Medical bleef groeien, werd het belangrijk om de organisatie goed te kunnen besturen en verantwoordelijkheden op de juiste plaatsen te leggen. Dit betekende vertrouwen geven aan het team, leren van elkaar, fouten durven maken en daarvan leren. Zo begonnen we langzaam maar zeker taken uit handen te geven.

Elke fase heeft ons gevormd en voorbereid op de volgende stap, waardoor Logic Medical kon uitgroeien tot de robuuste organisatie die het nu is.

Professionalisering als stuwende kracht

Met het vizier op 2024 richt Logic Medical Groep zich op het verder professionaliseren. Door unieke kennisgebieden zoals Marketing, Bedrijfsvoering, HRM, persoonlijke ontwikkeling, en Medische technische kennis te verankeren binnen onze structuur, leggen we de lat hoger voor onze servicekwaliteit en zetten we koers naar onze ambitieuze toekomstdoelen voor zowel binnen- als buitenland.

In mijn volgende post meer over onze activiteiten in het buitenland!

Winkelmandje
nl_NLNL